Tijd: 13:40 tot 14:50
Veld: Hoofdveld
Uitslag: 2 - 0

Verslag

Om 13.48u trapten PSV en FC Barcelona af in de strijd om de bronzen medaille. Beide teams kwamen elkaar al zes keer eerder tegen op de Otten Cup en van die ontmoetingen won PSV er vier met een doelsaldo van +9. PSV startte het beste aan de wedstrijd en speelde de eerste vijf minuten veelvuldig op de Catalaanse helft. Ook in het verdere verloop van de helft was het betere van het spel voor PSV. In de 20e minuut kwam PSV op een 1-0 voorsprong dankzij Dante Rigo. Hij benutte een toegekende strafschop onberispelijk. Op slag van rust kwam PSV zelfs op 2-0 via een prachtige aanval. Mauro werd weggestuurd op rechts en zijn voorzet werd, na een overstapje van Piroe, binnengeschoten door de volledig vrijstaande Schoonbrood. Dit was meteen ook de ruststand.

In het begin van de tweede helft leek Barcelona even aan te zetten, maar was het al snel PSV dat de controle over de wedstrijd weer op zich nam. De echte wil om te winnen ontbrak bij de Catalanen. Kansen bleven schaars in deze wedstrijd en de ruststand was dan ook de eindstand.

Door de zege eindigde PSV voor de zevende keer op de derde plaats van het eigen toernooi.

Doelpunten

20'Dante RigoPSV
27'Robin SchoonbroodPSV

Kaarten

39'Daniel Morer CabrerFC Barcelona
43'Justin LonwijkPSV
58'David Alfonso RomeroFC Barcelona