Nederlands

Overzicht 70e editie Otten Cup

De zeventigste editie van het toernooi om de Otten Cup is afgelopen.

Het spelbeeld van de finale was tekenend voor het toernooi. Er zat weinig verschil tussen de teams en dit leidde tot spannende tactische wedstrijden.

RSC Anderlecht werd na een wat tumultueuze ontknoping van de strafschoppenserie de winnaar van het toernooi. In hun derde finale was het dus eindelijk raak en werden ze de eerste Belgische winnaar sinds Cercle Brugge in 1979. De Belgen speelden een tactisch sterk toernooi en moesten alleen tegen FC Barcelona het onderspit delven.

Verliezend finalist Manchester United kan terugkijken op een prima toernooi. Met een jonge ploeg wisten ze op het nippertje de kruisfinales te halen, wat uiteindelijk resulteerde in een mooie tweede plaats.

Titelverdediger en gastheer PSV werd derde. In een reprise van de finale van vorig jaar waren de Brabanders met 2-0 te sterk voor FC Barcelona. PSV heeft een sterk toernooi gespeeld, maar een klein slippertje in de halve finale zorgde ervoor dat hun titelverdediging helaas ten einde was.

FC Barcelona begon het toernooi nog erg sterk en leek op weg naar een vijfde finaleplaats in de laatste vijf deelnames. Tactisch konden ze het in de halve finale echter niet bolwerken tegen Manchester United en in de strijd om het brons leek de tank leeg.Red Bull Brasil eindigde het toernooi als 5e. Zoals voorgaande jaren was het spel van de Brazilianen vol met passie en zorgden ze voor mooie momenten in het toernooi. Ze verloren gisteren echter van Paris St Germain, waardoor ze een plek in de kruisfinales misliepen.

Borussia Mönchengladbach werd 6e. Het Duitse team speelde met een strakke organisatie maar kon in de wedstrijden waarbij ze zelf het spel moesten maken niet overtuigen.

Paris St Germain sloot het toernooi af op de 7e plek. Deze jonge ploeg werd op de eerste dag overklast door Barcelona en kon ook niet overtuigen in de overige wedstrijden.

Debutant Chivas Guadalajara uit Mexico werd 8e en laatste. De Mexicanen moesten erg wennen aan de tactische varianten van hun Europese tegenstanders en konden trokken vaak ondanks hun leuke spel toch net aan het verkeerde eind.

Artikel