Nederlands

"Fantastisch om zo'n prestigieus toernooi te winnen!"

Na een spannende ontknoping was het Anderlecht dat met de 1e prijs aan de haal ging. Na afloop van de prijsuitreiking nam aanvoerder, en beste verdediger van het toernooi, Wout Faes de tijd om zijn vreugde met ons te delen.

Proficiat. Het is voor het eerst dat Anderlecht de Otten Cup wint.
"Dat klopt, maar nu hebben we hem dan toch. Wij als spelers, maar ook de staf en het bestuur van Anderlecht vinden dit een zeer prestigieus toernooi. Ik denk dat we een mooie prestatie hebben neergezet door hier te winnen en dat onze naam nu ook aan de beker kan worden toegevoegd. Het zijn namelijk toch wel mooie ploegen die hier op het veld en op die beker staan."

Kijken jullie vooraf ook uit naar deelname aan dit toernooi?
"Natuurlijk, we kijken hier vanaf het begin van het seizoen naar uit. Dit is de eerste echte challenge om te weten of we klaar zijn voor het nieuwe seizoen. En ik denk wel dat we er klaar voor zijn, getuige onze winst hier."Hadden jullie verwacht hier mee te doen voor de 1e prijs?
"Niet echt, maar we komen natuurlijk altijd met de ambitie om hier mee te doen om de winst, anders moet je niet meedoen. Maar het is uiteraard altijd leuk om een toernooi winnend af te sluiten. We gaan nu met veel vertrouwen de competitie tegemoet!"

Het was nog een spannende slotfase.
"Ja, zo'n penaltyreeks is altijd spannend, maar dat maakt de overwinning des te mooier!"

U werd ook nog uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi.
"Inderdaad, maar ik denk dat ik hiervoor ook mijn ploeggenoten moet bedanken. Het is een individuele prijs, maar uiteindelijk verdien je die als collectief. Maar het is altijd leuk om een individuele prijs te winnen.
Ik vind het moeilijk om te beoordelen waarvoor ik deze prijs exact heb ontvangen, maar ik denk dat het leiderschap, dat ik heb getoond, hierin belangrijk is geweest."

Hoe vond u het om tegen deze kwalitatief sterke ploegen te spelen?
"Je merkt dat het allemaal een niveau hoger is dan we gewend zijn. We krijgen meer weerstand dan normaal en daar worden we alleen maar beter van. Ik heb dat ook gemerkt op het WK onder 17, dat ik heb gespeeld. Je boekt dan sneller progressie. Ik ben daarom altijd blij als ik toernooien als deze mag spelen."

Artikel