Nederlands

"Een droom die uitkomt"

Direct na de finale spraken we met PSV-aanvaller Joey Konings. Met in totaal vier doelpunten, waarvan twee in de finale tegen Barcelona, had hij een belangrijk aandeel in de overwinning van de Eindhovenaren. Met hem keken we terug op toernooi om de Otten Cup.

Gefeliciteerd met de toernooiwinst. 0-4 in de finale tegen Barcelona! Hoe heb jij deze wedstrijd beleefd?
"Van Barcelona winnen met 0-4 in de finale en ook nog 2 doelpunten maken. Het is een droom die uitkomt. We gingen er allemaal voor. We hebben goed als team gespeeld. Druk zetten, verdedigen, we hebben alles met zijn allen gedaan."

Beschrijf je goals eens.
"De eerste was een actie buitenom van Laursen. Hij trok de bal voor het doel en ik kwam voor mijn tegenstander. Ik kon nog met de punt van mijn voet de bal binnen tikken. De tweede goal was een voorzet van Lundqvist waar ik met mijn hoofd bij zat."Wat was het verschil met de wedstrijd van vrijdag?
"Vrijdag zakten we veel in en lieten we hen voetballen. Vandaag zetten we vol druk en lieten we zien dat er voor hen niets te halen was."

Je begon nog op de bank vrijdag. Hoe heb je je kunnen motiveren?
"Het is altijd vervelend om op de bank te beginnen. Iedereen heeft tegen me gezegd dat ik mijn kop omhoog moest houden, dat ik vanzelf wel zou gaan spelen. Dat is uitgekomen en het is goed gegaan."

Met welke kwaliteiten heb je je kunnen onderscheiden op dit toernooi?
"Ik ben balvast, heb snelheid en een goed reactievermogen voor de goal. Dat kon je ook bij goals in de finale terugzien. Tegenstanders die je op dit toernooi tegen krijgt zijn fysiek sterk, snel. Dat is wel een verschil met teams die we tegen krijgen in de competitie."

Wat zijn de doelen voor de rest van het seizoen?
"Ik wil allereerst proberen om een basisplaats te veroveren. Daarna zien we wel verder. Met het team hebben we nog geen concrete doelstellingen opgesteld. Dat komt misschien nog."

Artikel