Nederlands

De prijzen verdeeld

De laatste dag van deze editie van de Otten Cup zou worden afgesloten met een hele mooie finale, waarbij PSV uiteindelijk aan het langste eind trok en met een ruime overwinning aan de haal ging met de eerste prijs.

Voordat het zover was werden in de ochtend eerst de kruisfinales gespeeld tussen Barcelona en Liverpool en Paris St Germain en PSV. Barcelona versloeg de Engelsen met 2-1 en PSV had strafschoppen nodig om Paris St Germain te verslaan. De finale van de Otten Cup gaat dus tussen Barcelona en PSV.In de strijd om de 7e en 8e plaats was het Anderlecht dat Guangzhou Evergrande FC versloeg met 2-1. De Brazilianen van Red Bull Brasil maakten aanspraak op de 5e plaats door Omiya Ardija uit Japan te verslaan met 4-0.

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats tussen Liverpool en Paris St Germain eindigde in 0-0, zodat hier strafschoppen zouden bepalen wie de 3e plaats mocht opeisen. Uiteindelijk was het Paris St. Germain dat met 4-3 won en dus derde werd, zodat Liverpool op de 4e plek komt in de eindstand.De finale ging dus tussen Barcelona en PSV. In een mooie wedstrijd versloegen de Eindhovenaren het team van Barcelona met 4-0. De doelpunten werden mooi verdeeld over beide helften en zo mocht PSV na 6 jaar weer de Otten Cup omhoog houden als terechte winnaar van de finale.

Artikel