Nederlands

PSV wint de Otten Cup 2015

Nadat ze elkaar ook al op vrijdag troffen in de eerste poulewedstrijd, zijn het Barcelona en PSV die in de finale gaan bepalen wie zich winnaar mag noemen van de Otten Cup 2015. Barcelona versloeg Liverpool en PSV had strafschoppen nodig om zich te ontdoen van Paris St. Germain om de finale te bereiken.

Op een aardig gevulde Herdgang begint de wedstrijd om 15.15 uur met een sfeervolle opkomst van beide teams. De wedstrijd staat onder leiding van dhr. Dieperink. De eerste hoekschop is voor PSV dat direct duidelijk maakt dat het deze wedstrijd wil gaan winnen. Barcelona krijgt echter de eerste kans maar schiet deze over het doel van PSV.

Uit een prachtige aanval is het echter Joey Konings die PSV aan de leiding brengt door een voorzet van Laursen netjes binnen te tikken: 0-1. PSV gaat goed door en opnieuw snijden ze met een prima aanval door de defensie van Barcelona, maar de bal van Gudmundsson wordt van de lijn gehaald. De rebound wordt daarna over geschoten door Verreth. De voorsprong lijkt PSV vleugels te geven.

Het blijft echter uitkijken voor de gevaarlijke uitvallen van Barcelona. Carbonell Valles mist een uitstekende kans door vrij voor van Osch voorlangs te schieten. De wedstrijd golft op en neer, beide ploegen zoeken snel naar hun aanvallers. PSV probeert de opbouw van Barcelona vroeg te storen.

In de 22e minuut is het Maarten Peijnenburg die een voorzet van Verreth in de lange hoek kopt en PSV op een 2-0 voorsprong zet. PSV speelt met veel vertrouwen na deze voorsprong en laat de bal goed rondgaan. Barcelona zal nu een tandje bij moeten zetten om de aansluiting te houden.

Na 30 minuten fluit de scheidsrechter voor de rust en heeft Barcelona dus nog één helft om wat te doen aan de achterstand.

In de tweede helft gaan de Catelanen dan ook op zoek naar de aansluitingstreffer, PSV probeert met balbezit echter de wedstrijd te controleren. In de 34e minuut raak Matthias Verreth geblesseerd aan zijn hoofd, hij lijkt echter verder te kunnen. Barcelona laat het er niet bij zitten en gooit steeds meer van hun Zuid-Europese temperament in de strijd. De wedstrijd blijft op en neer gaan, het is niet zo dat PSV achterover leunt om de voorsprong te verdedigen.

In de 45e minuut neemt Gudmundsson een steekbal mooi aan maar schiet tegen de doelman aan, dat was de kans op 0-3. In de 48e minuut is het opnieuw Joey Konings die scoort en de bal inkopt na een voorzet van Lundqvist: 0-3. In de 53e minuut wordt Daneels gevloerd in het strafschop gebied, nadat hij zijn tegenstander door de benen speelt en krijgt PSV een strafschop, Rommens schiet onberispelijk de 0-4 binnen.

Na 60 minuten fluit de scheidsrechter af. PSV wint dus de 69e editie van de Otten Cup door de Barcelona te verslaan in de finale met 4-0.