Nederlands

"Elk moment was mooi voor ons"

Het Japanse Omiya Ardija was de verrassing van de vrijdag. Het lukte ze helaas niet om de halve finale te bereiken en eindigden uiteindelijk op de 6de plek. We spraken met Mr. Jun Nakamura (hoofd jeugdopleidingen) en vroegen hem naar het toernooi en de ervaringen van de Japanners.

Het was jullie eerste keer op de Otten Cup. Wat vonden jullie van het toernooi?
"We vonden het prettig om hier te zijn. De faciliteiten waren erg goed, evenals de accommodatie. Ook de mensen bij PSV waren erg aardig. Daarnaast was het toernooi erg goed georganiseerd. Het was dus een mooie ervaring."

Hoe is het voor jullie om tegen andere teams, andere culturen te voetballen?
"Elk jaar gaan we met een aantal van onze jeugdteams (onder 14, onder 19) naar Nederland. We hebben veel Nederlandse invloeden bij onze jeugdopleiding, onder andere omdat onze hoofdcoach een Nederlander is geweest. Hij heeft ons veel over het Nederlandse voetbal geleerd."

Jullie worden uiteindelijk 6e dit toernooi.
"Het was een beetje een teleurstelling, maar voor de ontwikkeling van de spelers was het erg goed. Je kan veel leren van overwinningen, maar je kunt ook veel leren van nederlagen en van fouten die je maakt. Het was dus een goede les voor ons."Wat was het grootste verschil tussen deze tegenstanders en de teams die jullie normaal gesproken treffen in Japan?
"Bij dit toernooi hadden we, net als in Japan, het meeste balbezit. Als je zoveel balbezit hebt, moet je de wedstrijd ‘dood maken’. Onze aanvallers scoren niet zo gemakkelijk en als je de kansen niet afmaakt dan verlies je uiteindelijk vaak de wedstrijd. We hebben zeker progressie geboekt dit toernooi. Volgende week start onze competitie, dan zullen we zien hoeveel we hebben geleerd."

Als je de spelers vraagt wat voor hen het meest memorabele moment was, wat zullen ze dan antwoorden?
"Elk moment was mooi voor ons. We speelden tegen erg sterke tegenstanders, het was een mooie ervaring."

Artikel